Å sende en jobbsøknad gjør man ikke så ofte. Derfor kan det være fint å få litt hjelp til oppsett og hvordan malen for en søknad er i dag. Her vil du få tips og triks for hva som er viktig for å få størt sjanse for jobbintervju. For det er intervju som skaffer deg jobb. Uten å komme til intervju så vil du ikke få jobben.
Å lage en søknad er å lage en grense mellom troverdighet slik at arbeidsgiver blir mer nysgjerrig for å høre mer om deg. Så det er ikke søknaden som gir deg jobbe, men at du skal komme til intervju. Så noe skal være usagt. Så her kommer en del tips.
Du skal også være klar over at du kan få hjelp til å få satt opp hele sin jobbsøknad.
Kun 15 minutter på å få ferdig din jobbsøknad.
Vi kan skrive din jobbsøknad.
Straks du har bestilt vil du få to spørsmålsskjemaer.
De besvarer du på 15 minutter og da har vi nok informasjon til å lage en helt personli og profesjonell søknad for deg. Enten innen 24 timer eller 3 dager.
Så er du usikker på om du får frem det beste i dag så kan vi hjelpe deg.
Ingen e-post dialog, ingen telefoner. Bare besvar og vi gjør resten.
Oppsett jobbsøknad
Mal og oppsett er det mange ønsker å vite mer om og her er grunnoppskriften for å lage en god søknad som gir kalitet.
- En kortfattet og engasjerende presentasjon av deg selv og en mini kvalifikasjoner for stillingen
- En beskrivelse av din tidligere erfaring og utdanning som er relevant for stillingen
- En uttalelse om hvorfor du ønsker å jobbe for det aktuelle selskapet eller organisasjonen
- Hva du kan tilby til denne stillingen
- En oppfordring til videre kontakt
Det er ikke alltid en fasit på malen. Det kommer noen ganger litt an på om man ønsker å fortelle mer om sin utdanning i forhold til arbeidserfaring. Så noen ganger så bytter avsnitt litt plass.
Selve åpningen er viktig å ha med om man har snakket med arbeidsgiver. Viser man til samtale med arbeidsgiver så vil det helt klart være en stor fordel slik at arbeidsgiver husker deg når de leser din søknad.
Så for å lage en kortfattet og engasjerende presentasjon av deg selv vil være forsterkende hvis du også har med at du har snakket med en kontaktperson.
Tidligere erfaringer
Tidligere erfaringer er viktig å fortelle om. Her må du fordype deg i ansvarsområdene du har hatt. Og få frem de områdene som er viktig for stillingen du ønsker å søke på.
Det kan også være fint si hva dette har gitt deg.
Tidligere erfaringer kan også ha med utdanning å gjøre. Det er vel så viktig for mange stillinger så fordyp hva skolen har gitt deg.
Oppsummering av skole kan også finnes på siden til linjen du har tatt. De er ofte godt forklart der.
Ikke la jobben glippe
Hver uke får vi nye ut i jobb.
Vi skriver søknaden for deg – Vi er best på pris
Hvorfor ønsker du jobben
Her kommer det et punkt som vi ser kanskje er det mest vanskeligste av de som søker og søker som ikke får jobb eller kommer til intervju.
Det kan virke som et enkelt punkt, men å forklare seg litt todelt er vanskelig. For det skal være en vinn-vinn situasjon. Du må få frem hvorfor du ønske jobben. Og det må ikke være ensbetydende med at du skal utvikle deg, få bedre reisevei, det du interesserer deg for osv. Det må komme frem hva dette også kan gi bedriften.
Du må tenke helhet her. Hva kan det gjøre for bedriften at du begynner hos dem. De får en engasjert medarbeider, en som har god kontroll og sterk engasjement innen service. Dette er noen av tingene som kan være aktuelt å ha med.
Videre kontakt
Avslutnignmessig så kan du ta en oppsummering av deg som person. For deretter fortelle at de må gjerne ta kontat for mer informasjon og at du er spent på videre prosess.
Her er oversikt over noen av jobbene vi har erfaring fra. Og dette er langt fra alle:
Montør, eiendomsmegler, markedsføringssjef, salgsleder, produksjonsmedarbeider, ungdomsarbeider, adjunkt, kontormedarbeider, lærling, sykepleier, logistikkmedarbeider, teknologisjef, butikkmedarbeider, sjåfør, markedskoordinator, fagarbeider, helsefagarbeider, hjelpepleier, restaurantmedarbeier, kantinemedarbeider, butikksjef, assisterende butikksjef, servicelder, HR-rådgiver, daglig leder, miljøterapeut, automatiker agermearbeider, barista, plitibetjent, politi, vekter, kokk, maskinfører, kranfører, lager, vernepleier, lærer, elektriker, barnehageassistent, offshore, lis1, lege, tannpleier, kjøkkensjef, konsulent, jobbspesialist, veileder, nav, rådgiver, supportmedarbeider, logstikk, advokatfullmektig, barnevernkonsulent, innkjøpsansvarlig, økonomisjef, barnehagevikar, helsesekretær, renholder, renholdsstilling, transportplanlegger, stillasmontør, snekker, maler.
Se også 10 tips for å lage en god CV.